Dustins aktie har fallit tillbaka efter stark inledning - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Dustins aktie har fallit tillbaka efter stark inledning

It-återförsäljaren Dustins aktie har efter morgonens inledande tjurrusning fallit tillbaka till en uppgång på 1,0 procent till 94,15 kronor. I den tidiga handeln noterades ett nytt rekord på 104,90 kronor, en förbättring från förra rekordet från 6 april som låg på 98,70 kronor.

Dustin har i dag presenterat två nyheter. Dels den väntade delårsrapporten för andra kvartalet som visade ett bättre resultat än väntat, dels ett stort förvärv av Centralpoint för drygt 4,3 miljarder kronor. Dustin flaggar också för en företrädesemission på 1,2 miljarder kronor senare i år.

Affären beskrivs komplettera Dustins nuvarande verksamhet i Nederländerna och skapa en marknadsposition liknande den i Norden.

Centralpoint omsatte i fjol cirka 7 miljarder kronor med ett ebita-resultat på 280 miljoner kronor. Det kan jämföras med Dustins rullande 12 månader som ligger på 13,5 miljarder kronor med 579 miljoner i justerat ebita.

Dustin Group
Senast betalt94,15
Kursförändring i dag1,0%
Högst i dag104,90
Lägst i dag92,7
Volym637 308
Genomsnittlig volym (3 mån)309 725
Kursförändring YTD47,1%
Kursförändring 1 vecka-0,3%
Kursförändring 1 mån6,4%
Kursförändring 3 mån26,9%
Kursförändring 1 år86,8%
52 veckorshögsta104,90
52 veckorslägsta44,40
Källa: Factset


http://media.finwire.com/media/FWM005D85D-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Dustin Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Dustin Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev