Eastnine ökade förvaltningsresultatet under första kvartalet - nyuthyrning och transaktioner tar längre tid än normalt

Nyhet

{newsItem.title}

Eastnine ökade förvaltningsresultatet under första kvartalet - nyuthyrning och transaktioner tar längre tid än normalt

Fastighetsbolaget Eastnine redovisar ökat förvaltningsresultat under första kvartalet.

Hyresintäkterna uppgick till 5,1 miljoner euro (4,5), en ökning med 13,3 procent mot föregående år. Nettouthyrningen uppgick till -138 000 euro.

Driftnettot uppgick till 4,6 miljoner euro (4,0), en ökning med 15,0 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 2,5 miljoner euro (2,3), en ökning med 8,7 procent mot föregående år.

Orealiserade värdeförändringar uppgick till 3,7 miljoner euro (-24,3).

Resultatet efter skatt blev 5,6 miljoner euro (-22,3).

Eastnine upprepar att fastighetsbeståndet skall öka till 700 miljoner euro vid slutet av 2023.

"Läget på den baltiska marknaden är trots coronapandemin stabilt, om än något avvaktande. Allmän osäkerhet kring framtiden, har medfört att det tar längre tid att hyra ut vakanta lokaler. Efter periodens slut har Eastnine fortsatt tillväxtresan genom förvärv av två centrala och fullt uthyrda kontorsfastigheter i Riga respektive Vilnius", skriver vd Kestutis Sasnauskas. Transaktioner tar också längre tid än normalt.

De två fastigheterna förvärvas för 35,5 miljoner euro.

Melon Fashion Group har utvecklas starkt under kvartalet och ökat omsättningen med 35 procent. Företaget har föreslagit en utdelning som innebär att Eastnine får cirka 3,2 miljoner euro i juni.

Eastnine, MEURQ1-2021Q1-2020Förändring
Hyresintäkter5,14,513,3%
Driftöverskott4,64,015,0%
Förvaltningsresultat2,52,38,7%
Nettoresultat5,6-22,3


http://media.finwire.com/media/FWM005F031-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Eastnine

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eastnine

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev