Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Easyfills kostnadsbesparingar börjar visa effekt, Ebeco och Enjoy ska gå med vinst 2021 - nyhetsbrev

Butiksinredningsbolaget Easyfills kostnadsbesparingar som genomfördes under våren börjar nu visa effekt.

"De förändringar vi gjort hittills motsvarar besparingar på cirka 300 000 kronor per månad delvis framkallat av de möjligheter och begränsningar som pandemin gett. Exempelvis har ju resekostnader kraftigt reducerats. Digitala möten på har ju på ett helt annat sätt blivit allmänt accepterade i kundledet jämfört med tiden före pandemin", skriver tillförordnade vd Jens Lidén i ett nyhetsbrev som publiceras på torsdagen.

Vidare kommenteras en lång rad områden och länder inom koncernen, däribland följande:

"Vi har en glädjande tillväxt i samarbetet med Arneg/Wica. Vi har en omsättningsökning till Wica på nästan 80 procent 2021 jämfört med 2020 och detta långsiktiga partnerskap går från klarhet till klarhet", skriver Jens Lidén.

"Verksamheten hos affärsområdet Ebeco har hämtat sig bra efter en svag inledning på året, mycket tack vara god orderingång från Pongratz och Mobiheat. Vi beräknar att Ebeco ska generera en vinst 2021 och är därmed ett stort steg mot att vara ett helt självförsörjande affärsområde vilket är målsättningen", fortsätter Jens Lidén.

"I likhet med Enjoy tror vi på ett positivt resultat för affärsområdet", kommenterar Jens Lidén affärsområdet Enjoy Sales.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om EasyFill

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien EasyFill

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt