ECIT lägger bud på Modern Ekonomi Sverige - premie på 34 procent

Nyhet

ECIT lägger bud på Modern Ekonomi Sverige - premie på 34 procent

Norska ECIT lägger fram ett rekommenderat uppköpserbjudande till aktieägarna i Modern Ekonomi Sverige. Budet är på 3,90 kronor per aktie i kontanter, enligt ett pressmeddelande.

Erbjudandet innebär en premie med drygt 34 procent mot fredagens stängningskurs för Modern Ekonomi som är noterat på Nasdaq First North.

Aktieägare som representerar 82,52 procent av aktierna och rösterna har åtagit sig att acceptera erbjudandet. Styrelsen i Modern Ekonomi ställer sig också bakom budet.

Acceptperioden löper mellan 12 och 30 oktober.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Modern Ekonomi

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Modern Ekonomi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev