Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb genomför företrädesemission och riktad nyemission

Industribolaget Ecomb har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 6,8 miljoner kronor och en riktad nyemission till investerarna Tobias Schön och Gerhard Dal på 2,0 miljoner kronor. Det framgåra av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i bägge nyemissionerna är 45 öre per aktie. Bolaget kommer att tillföras 8,5 miljoner kronor efter emissionskostnader på 0,3 miljoner kronor. Företrädesemissionen är säkrad till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Kapitaltillskottet ska användas för att
* Finansiera verksamheten i minst två år
* Vinna kontrakt i större projekt, till exempel konvertering av stora kolpannor till förnybara bränslen
* Expandera marknads- och försäljningsorganisationen på den nordiska marknaden
* Delfinansiera en demonstrationsanläggning av Ecotube-systemet i Kina
* Kapitalisera dotterbolaget Ocean Recycle och möjliggöra planerna på färdigställande av en demofarkost för mobil syresättning av övergödda sjöar och hav med döda och syrefria bottnar

Villkoren i företrädesemissionen är 4:5, vilket innebär att fem befintliga aktier ger rätt att teckna fyra nya aktier till teckningskursen 45 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 30 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 1 december. Teckningstiden löper från 4 december till 18 december och handel med teckningsrätter sker den 4 deember till 16 december.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.