Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ecomb genomför företrädesemission och riktad nyemission

Industribolaget Ecomb har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 6,8 miljoner kronor och en riktad nyemission till investerarna Tobias Schön och Gerhard Dal på 2,0 miljoner kronor. Det framgåra av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i bägge nyemissionerna är 45 öre per aktie. Bolaget kommer att tillföras 8,5 miljoner kronor efter emissionskostnader på 0,3 miljoner kronor. Företrädesemissionen är säkrad till 100 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Kapitaltillskottet ska användas för att
* Finansiera verksamheten i minst två år
* Vinna kontrakt i större projekt, till exempel konvertering av stora kolpannor till förnybara bränslen
* Expandera marknads- och försäljningsorganisationen på den nordiska marknaden
* Delfinansiera en demonstrationsanläggning av Ecotube-systemet i Kina
* Kapitalisera dotterbolaget Ocean Recycle och möjliggöra planerna på färdigställande av en demofarkost för mobil syresättning av övergödda sjöar och hav med döda och syrefria bottnar

Villkoren i företrädesemissionen är 4:5, vilket innebär att fem befintliga aktier ger rätt att teckna fyra nya aktier till teckningskursen 45 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 30 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 1 december. Teckningstiden löper från 4 december till 18 december och handel med teckningsrätter sker den 4 deember till 16 december.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt