Nyhet

Ecomb

Ecomb tappar intäkter och vänder till förlust fjärde kvartalet

Industribolaget Ecomb tappar intäkter och vänder till förlust i fjärde kvartalet 2020 jämfört med vinst motsvarande kvartal föregående år.

Nettoomsättningen sjönk 84,6 procent till 0,2 miljoner kronor (1,3).

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (0,2).

Resultatet före och efter skatt var -0,7 miljoner kronor (0,2). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (0,01).

Styrelsen föreslår ingen utdelning, i likhet med föregående år.

Orderstocken ökade något under det fjärde kvartalet 2020 då en ny order från Frankrike kom.

"Det senaste årets utveckling inom energi- och miljösektorn visar att Ecomb ligger rätt i tiden.
Ombyggnader av befintliga fossileldade pannor kommer att vara en stark marknad framöver, liksom nya pannor för olika typer av avfallsfraktioner. Den katastrofala branden i Kagghamra utanför Stockholm är bara ett exempel på systemfel som måste ändras. Okontrollerad deponering av avfall, vilket sker på många håll i världen, där avfallet förr eller senare antänds eller självantänder är den absolut sämsta ”kvittblivningen” och något som genererar megautsläpp av miljöfarliga ämnen jämfört med en modern avfallseldad panna. Nya avfallspannor, till exempel i Kina, är också en intressant marknad för våra produkter. Hårdare krav på utsläpp av CO2 och mer omfattande handel med utsläppsrätter kräver effektivare förbränningsprocesser, vilket gynnar våra affärsmöjligheter", kommenterar vd Ulf Hagström framtidsutsikterna i bokslutet.

"Hav och sjöar har fått betala ett högt pris för att lagra överskott av både koldioxid och näringsämnen. Detta är ett gigantiskt globalt problem som på senare tid uppmärksammats. Vätgassamhället kommer och vår vision är att utveckla vår mobila syresättningsteknik till att även omfatta vätgasproduktion och försäljning av vätgas på den framtida energimarknaden. Framtiden ser därför synnerligen intressant ut för bolagets båda ben", avslutar Ulf Hagström.

Ecomb, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,21,3-84,6%
Rörelseresultat-0,60,2
Rörelsemarginal15,4%
Resultat före skatt-0,70,2
Nettoresultat-0,70,2
Resultat per aktie, kronor-0,020,01
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B47B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ECOMB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ECOMB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt