Nyhet

Ecorub

Ecorub ökade förlusten något i Q4 (R)

(Rättelse: avser likvida medel)

Miljöteknikbolaget Ecorub redovisar minskad omsättning och ökad förlust under fjärde kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 14,3 procent till 0,6 miljoner kronor (0,7).

Rörelseresultatet blev -2,2 miljoner kronor (-1,9).

Resultatet var både före och efter skatt på -2,3 miljoner kronor (-2,0).

Ingen utdelning föreslås.

Likvida medel uppgick till 0,6 miljoner kronor (1,7).

Ecorub kom under förra året att sätta grunden för kommersialiseringsresan av TPRR.

”Att kommersialisera en innovation är tidskrävande och för att vara framgångsrik krävs mycket arbete tillsammans med kunder. Kunddialoger och kundgemensamma projekt tar mycket av vår tid, men den samlade kunskap och erfarenhet som de ger nu kommer att accelerera framtida försäljnings- och utvecklingsprocesser”, säger vd Susanne Stenmark och tillägger att bolaget har flera nya och pågående kunddialoger med flera kunder inom VVS, industrin, förpackningsindustrin samt tillverkare av utomhusprodukter och fordonsindustrin.

Vad gäller pågående projekt har bolaget skickat formsprutade produktprover till Ecophneus i Italien. Produkterna har skickats för att ”visa på spannet i egenskaper hos de olika TPRR-materialen. Dessa prover har mottagits på ett mycket positivt sätt och kommer att ställas mot materialkrav i befintliga och nya Italienbaserade projekt. Fortsatta samtal sker under Q1 2021”, säger Stenmark.

Ecorub, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,60,7-14,3%
Rörelseresultat-2,2-1,9
Resultat före skatt-2,3-2,0
Nettoresultat-2,3-2,0
Likvida medel0,61,7
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AD4D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EcoRub

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EcoRub

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt