Nyhet

Ecorubs styrelse ser över åtgärder för att stärka balansräkningen

Styrelsen i miljöteknikbolaget Ecorub överväger olika åtgärder för att stärka balansräkningen och har bland annat initierat kontakter med bolagets största ägare Svante Larsson. Han har under längre tid bidragit till att finansiera bolagets forskning och utveckling.

Ecorub beskriver att man under en längre tid haft höga utvecklingskostnader, vilket är naturligt i utvecklingen av en innovation. Men då introduktionen av bolagets produkter på marknaden försenats under pandemin har försäljningen inte tagit fart.

"Mot bakgrund av förseningen av de förväntade försäljningsintäkterna har bolagets resultat fortsatt varit negativt, vilket har kunnat utläsas i bolagets resultatrapportering. Vidare har bolaget under december 2020 fått ett betalningskrav från EU-kommissionen avseende tidigare aviserade framförda återkrav av del av erhållet EU-bidrag. Betalningskravet uppgår till EUR 84 842", skriver bolaget i sitt pressmeddelande.

Ecorubs strategiska plan och målsättning är att fördubbla omsättningen under 2021 och nå ett positivt resultat med bibehållen utvecklingstakt.

När det gäller arbetet med att stärka balansräkningen kommer styrelsen kommunicera ytterligare information så snart det är färdigställt. I slutet av september hade Ecorub 0,55 miljoner kronor i likvida medel.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EcoRub

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EcoRub

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt