Ectin Research har lämnat in ansökan om klinisk läkemedelsprövning till Läkemedelsverket
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ectin Research har lämnat in ansökan om klinisk läkemedelsprövning till Läkemedelsverket

Läkemedelsbolaget Ectin Research har lämnat in en ansökan till Läkemedelsverket om klinisk läkemedelsprövning, CTA, i en fas I/II studie med bolagets läkemedelskandidat MFA-370. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien ämnar dels utvärdera MFA-370 ur säkerhet och tolerabilitets hänseende såväl som säkerställa huruvida klinisk behandlingseffekt uppnås i patienter med metastaserad urotelial blåscancer. Ectin Research ämnar senare skicka in ytterligare kliniska prövningsansökningar i två andra europeiska länder.

Bolaget planerar initiera fas I delen av den planerade kliniska fas I/II studien under slutet av 2021. Fas I delen utgör en studie av cirka 10 patienter med metastaserad urotelial blåscancer i Sverige där fokus är att studera MFA-370 ur säkerhets och tolerabilitets synvinkel samt fastställa rekommenderad fas II dos.

Förutsatt att Läkemedelsverket sedan godkänner resultatet av fas I delen planerar bolaget därefter, förutsatt nödvändigt kapital är säkerställt, inleda fas II delen i Sverige och två andra länder i Europa, av ytterligare cirka 30 patienter för att statistiskt utvärdera MFA-370 kliniska behandlingseffekt på patienter med metastaserad urotelial blåscancer. Studien genomförs i samarbete med Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Ectin Research har en pågående nyintroduktion på Spotlight Stock Market där första handelsdag är planerad till den 29 juli.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ectin Research

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ectin Research

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt