Edison ser utrymme för förvärv för Media and Games Invest - Börskollen

Nyhet

Edison ser utrymme för förvärv för Media and Games Invest

Tyska spelföretaget Media and Games Invest, MGI, har en förvärvskassa på 60 miljoner euro samtidigt som man löpande bör minska ned sin skuldsättning snabbt. Det skriver analyshuset Edison i en kommentar efter gårdagens rapport.

Edison bedömer att aktien kan stiga.

"Med förutsägbara intäkter och stark kassaflödesgenerering (kontantomvandling på cirka 80 procent) bör MGI:s skuldsättning falla snabbt. Den underliggande tillväxten är fortfarande attraktiv, och med stöd av M&A finns det betydande utrymme för uppgång för aktien när investerare blir mer bekanta med bolagets 'equity story' och multiplarna normaliseras mot konkurrenternas", skriver Edison i en kommentar.

Analyshuset pekar på att MGI för 2020 handlas vid en EV/försäljning om 1,4x och EV/justerat ebitda om 9,0x, och detta kan enligt Edison jämföras med närmaste konkurrenten Stillfront som handlas till betydligt högre multiplar.

Media and Games Invest är noterat på Nasdaq First North.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev