Nyhet

Eevia

Eevia Healths nyintroduktion på Spotlight blev kraftigt övertecknad, första handelsdag 29 juni

Eevia Healths nyintroduktion på Spotlight Stock Market blev kraftigt övertecknad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet på 26,2 miljoner kronor tecknades till 109 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 416 procent. Erbjudandet omfattar 3,45 miljoner aktier till teckningskursen 7,60 kronor per aktie, vilket innebär att bolaget tillförs 26,2 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,2 miljoner kronor och netto 24,0 miljoner kronor. Första handelsdag på Spotlight blir den 29 juni.

Eevia Health har efter erbjudandet 13,96 miljoner aktier utestående. Teckningsåtagare med 15,2 miljoner kronor är Consensus Asset Management, Polynom Investment och Modelio Equity med flera.

Det finska bolaget grundades 2017 och bemöter globala hälsoutmaningar med bioaktiva ingredienser extraherade från organiskt certifierade, växtbaserade råvaror från skogarna i den arktiska regionen. Bolaget säljer idag sina extrakt via distributörer till Australien, Nordamerika och Europa och har utöver detta direktkunder i 16 länder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eevia Health

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eevia Health

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt