Nyhet

Effnetplattformen

Effnetplattformen gör omvänt förvärv av Tessin

Effnetplattformen, holdingbolaget för Effnet, förvärvar crowdfundingspecialisten Tessin, som alltså genom detta tar bakvägen till börsen.

Effnetplattformen köper 61 procent av aktierna i Tessin genom att förvärva Stronghold Invest och NFT Ventures 1 KB aktieposter. Övriga aktieägare får samma erbjudande. Betalning sker genom aktier i Effnetplattformen. Villkoret är att Nasdaq First North ger tummen upp för transaktionen.

Sammanlagt kommer Tessins aktieägare att erbjudas 95,1 miljoner aktier i Effnetplattformen. De existerande ägarna i Effnetplattformen kommer således att äga cirka 8,5 procent. Effnetplattformen kommer också att köpa cirka 2 procent vilket gör att ägarandelen blir cirka 10,5 procent.

Tessin kommer också att genomföra en riktad nyemission till kvalificerade investerare i samband med affären.

Effnetplattformens nuvarande verksamhet drivs vidare genom Effnetplattformen Holding, ett bolag som kommer att knoppas av till aktieägarna och noteras på Nasdaq First North.

Tessin hade vid utgången av förra året närmare 55 000 registrerade medlemmar.

Tidsplan för affären

Mars 2021Bolagsbeskrivning samt ansökan om åternotering av Tessin lämnas in till Nasdaq Stockholm
April 2021Kallelse till extra bolagsstämma i Effnetplattformen
Maj 2021Extra bolagsstämma i Effnetplattformen
Maj 2021Utdelning av Effnetplattformen Holding
Maj 2021Teckning och tilldelning av vederlagsaktierna till säljarna samt för kontantemissionen till Effnetplattformen Holding
Maj/juni 2021Teckningsperiod för vederlagsaktierna till övriga aktieägare i Tessin
Juni 2021Tilldelning av Vederlagsaktierna till övriga aktieägare i Tessin


http://media.finwire.com/media/FWS005C259-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt