Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter budkritiken - Pepinsbolaget DC Partners kallar till möte med ägarna

Pepinsbolaget DC Partners tillika storägaren i Dynamic Code kallar till möte med sina aktieägare. Det skriver Breakit.

Detta kommer efter att ett hundratal av de 1 200 Dynamic Code-ägarna på Pepinsplattformen startat en namninsamling till DC Partners för att åkalla en stämma för att diskutera budet från Aegirbio. Detta kommer efter att DC Partners, utan att konsulterat med sina ägare, accepterat det nästan helt aktiebaserade budet.

“Vi jobbar nu för att få till ett informationsmöte tillsammans med Dynamic Code, så snart som möjligt så att alla ska få den information de behöver”, säger DC Partners vd Per Bouveng till Breakit. Bouveng är även styrelseledamot i Pepins.

Formellt har DC Partners redan tackat ja till budet, men nu inleds en granskningsprocess som teoretiskt kan innebära att DC Partners kan ändra sitt beslut.

Kritiken kommer även från andra håll. Familjen Wilkne, som äger 4,5 procent i Dynamic Code, ställer sig också frågande till budet.

“Man kan konstaterar att man får betalt med aktier i ett bolag vars värdering känns rätt hög, för att uttrycka sig försiktigt. Det är det första intrycket”, uppger affärsängeln Mathias Wilkne till Breakit.

Ett liknande förfarande skedde när Lohilo la bud på Pepinsbolaget Superfruit. Budet var även då starkt aktiebaserat och budet värderade Superfruit till 40 miljoner kronor. Även då godkändes budet utan att Pepins-ägarna fick säga sitt.

Sedan budet har Lohilos aktie sjunkit från 52,9 kronor till knappt 13 kronor när aktierna levererades till de före detta Superfruitägarna. Den senare aktiekursen motsvarar en värdering på Superfruit om cirka 15 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt