Eisai ger upp om Biogens Aduhelm och satsar istället på Bioarctics lecanemab - Nikkei Asia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eisai ger upp om Biogens Aduhelm och satsar istället på Bioarctics lecanemab - Nikkei Asia

Japanska läkemedelsbolaget Eisai har praktiskt tagit gett upp om Biogens Alzheimerläkemedel Aduhelm för att istället satsa på Bioarctics lecanemab. Det skriver Nikkei Asia.

Det var i tisdags som Biogen meddelade att avtalet med Eisai avseende Aduhelm ska omförhandlas sådant att Eisai kommer att få en royalty baserad på nettoförsäljning, snarare än att dela globala vinster eller förluster. Istället ska Eisai rikta fokus på partnern Bioarctics läkemedelskandidat lecanemab.

"Likt Aduhelm bromsar lecanemab utvecklingen av Alzheimers symtom. Interimsstudier visade att lecanemab bromsade symtomprogressionen med 30 procent eller så jämfört med försökspersoner som inte fick det. Cirka 10 procent av mottagarna upplevde biverkningar, vilket tyder på att lecanemab möjligtvis belastar patienterna mindre än Aduhelm", skriver tidningen.

Nyckeldata från lecanemabs accelererade godkännandeprocess väntas komma i september och ett eventuellt USA-godkännande skulle kunna nås senare i år.

Emellertid finns konkurrenter i området. I oktober 2021 inledde Eli Lilly en ansökningsprocess för FDA-godkännande av donanemab och schweiziska Roches kandidat gantenerumab befinner sig i slutskedet av kliniska prövningar.

"Det finns absolut inga nackdelar jämfört med andra läkemedel. Vi kommer att använda lärdomarna från Aduhelm och försöka vårt bästa på lecanemab", kommenterar Eisais vd Haruo Naito.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioArctic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioArctic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt