Elekta-bolag utökar samarbete med Novartis
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elekta-bolag utökar samarbete med Novartis

Kaiku Health, en digital behandlingsplattform inom cancervård och som sedan 2020 är en del av medicinteknikbolaget Elekta, utökar sitt samarbete med läkemedelsjätten Novartis. De båda har samarbetat sedan förra året inom utveckling av digital övervakning och handläggning av patienter med melanom.

"Samarbetet har visat att vi tillsammans kan uppnå bättre monitorering och symptomhantering för patienter med melanom (hudcancer). Vi har ett starkt engagemang och ser med spänning fram emot att fortsätta arbetet samt att gemensamt göra en bredare global satsning som även omfattar andra cancertyper och cancerbehandlingar", kommenterar Henri Virtanen, Deputy General Manager och medgrundare till Kaiku Health.

Samarbetet inleddes med användning av den specifika modulen för Novartis läkemedel tillsammans med en etablerad behandlingsmodul från Kaiku vid cancerkliniker i Tyskland, Nederländerna, Schweiz och Italien.

”Nästa fas i vårt partnerskap inkluderar att gå vidare med maskininlärningsalgoritmer. Symptomprediktion baserad på maskininlärning är ett mycket bra sätt att föra ut precisionsmedicin till fler patienter. Vi ser fram emot att förbättra den befintliga maskininlärningsmodellen för melanom och att den på nya modeller för andra indikationer och behandlingar”, uppger Virtanen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Elekta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Elekta

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt