Elisa köper upp tyska camLine - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Elisa köper upp tyska camLine

Finska teleoperatören Elisa köper tyska mjukvaruleverantören camLine för 60 miljoner euro, motsvarande 605 miljoner kronor, i kontanter. Det framgår av ett pressmeddelande.

I köpeskillingen ingår också ytterligare fyra miljoner euro som Elisa kan behöva betala ut vid uppfyllda milstolpar under 2021-2023.

camLine riktar sig mot tillverkningsindustrin med sina mjukvarulösningar. Kundbasen är global.
Verksamheten sysselsätter cirka 220 personer och hade ett rörelseresultat på 5,1 miljoner euro på intäkter av 20,8 miljoner euro 2019.

Förvärvet har ingen påverkan på Elisas finansiella mål på medellång sikt eller utdelningsförmågan.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Elisa (FI)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Elisa (FI)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev