Nyhet

Ellen tillförs knappt 15 miljoner kronor från nyemission - garanter tog nästan halva emissionen

Ellen kommer genom den slutförda nyemissionen att tillföras cirka 14,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sammanställningen av utfallet visar att 49,1 procent tecknades med stöd av teckningsrätter, 2,3 procent utan stöd av teckningsrätter och att resterande del av företrädesemissionen har tilldelats de parter som avlagt emissionsgarantier för en sammanlagd teckningsgrad uppgående till 100 procent.

"Genom företrädesemissionen tillförs Ellen det kapital som krävs för att fortsatt driva det påbörjade arbetet med att utöka distributionen på befintliga och nya marknader, accelerera våra marknadsinvesteringar som säkerställer att vi kan genomföra nödvändiga satsningar på prioriterade marknader och fortsätta utvecklingen av vår produktportfölj. Med dessa satsningar har Ellen alla förutsättningar att återuppta försäljningstillväxten från inledningen av året. Vi kommer arbeta fokuserat och målmedvetet för att växa Ellens affär och därigenom skapa aktieägarvärde", säger Charlotta Nilsson, vd för Ellen.


Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ellen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ellen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt