Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EllweeFoto: Unsplash.com

Ellwee förvärvar Upplands Bilforum Fritid för 46 miljoner kronor

Elfordonstillverkaren Ellwee har via sitt dotterbolag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Upplands Bilforum Fritid som är en av Sveriges största återförsäljare av husbilar och husvagnar från bland annat Kabe och Adria. Bolaget säljer även bland annat elmopeder.

"Förvärvet är det första i en ny förvärvsstrategi av bolaget, med ambitionen att förvärva fler regionala distributionskanaler, vilket ger stora möjligheter i utveckling av produktstrategi", skriver Ellwee i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår preliminärt till 46 miljoner kronor och betalas dels kontant med 36 miljoner och dels med egna aktier till teckningskursen 1,11 kronor. Den kontanta delen erläggs genom utställande av ett skuldebrev på högst 20 miljoner kronor och är baserad på ebitda-utfall för 2020. Kreditbeloppet och därmed den totala köpeskillingen kan därmed komma att minska efter avstämning av ebitda-utfall.

Upplands Bilforum Fritid omsatte 174 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 6,3 miljoner under 2020. Fram till september i år har omsättningen varit 166 miljoner med ett ebitda på cirka 11 miljoner.

Förvärvet genomförs på en ebitda-multipel om cirka 4 och salesmultipel om cirka 0,2 på helårsbasis.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om ELLWEE

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien ELLWEE

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.