Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ellwee

Ellwee förvärvar Upplands Bilforum Fritid för 46 miljoner kronor

Elfordonstillverkaren Ellwee har via sitt dotterbolag ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Upplands Bilforum Fritid som är en av Sveriges största återförsäljare av husbilar och husvagnar från bland annat Kabe och Adria. Bolaget säljer även bland annat elmopeder.

"Förvärvet är det första i en ny förvärvsstrategi av bolaget, med ambitionen att förvärva fler regionala distributionskanaler, vilket ger stora möjligheter i utveckling av produktstrategi", skriver Ellwee i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår preliminärt till 46 miljoner kronor och betalas dels kontant med 36 miljoner och dels med egna aktier till teckningskursen 1,11 kronor. Den kontanta delen erläggs genom utställande av ett skuldebrev på högst 20 miljoner kronor och är baserad på ebitda-utfall för 2020. Kreditbeloppet och därmed den totala köpeskillingen kan därmed komma att minska efter avstämning av ebitda-utfall.

Upplands Bilforum Fritid omsatte 174 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 6,3 miljoner under 2020. Fram till september i år har omsättningen varit 166 miljoner med ett ebitda på cirka 11 miljoner.

Förvärvet genomförs på en ebitda-multipel om cirka 4 och salesmultipel om cirka 0,2 på helårsbasis.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om ELLWEE

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ELLWEE

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt