Nyhet

Embellence

Embellence ökar omsättning och nettoresultat under andra kvartalet

Heminredningsbolaget Embellence ökade både sin försäljning och vinst under andra kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 160,0 miljoner kronor (120,4). Andelen premiumförsäljning uppgick till 84 procent (72).

"Vi har succesivt under pandemins utbredning sett ett ökat intresse för inredning och en ökad efterfrågan på premiumprodukter. Vi ser inga tecken på att detta skall mattas av, även om mindre variationer av säsongskaraktär brukar uppstå under året", säger vd Olle Svensk.

Ebita-resultat blev 21,2 miljoner kronor (16,3), med en ebita-marginal på 13,3 procent (13,5).

Justerat ebita-resultat blev 22,9 miljoner kronor (16,7).

Resultatet före skatt var 17,1 miljoner kronor (16,0).

Resultatet efter skatt blev 13,3 miljoner kronor (12,5), och per aktie 0,61 kronor (0,58).

I rapporten tar vd Olle Svensk upp logistikutmaningarna under kvartalet, främst vad gäller att föra varor in och ut ur Storbritannien. Han tillägger dock att man bedömer att situationen är nu under kontroll då nya rutiner har satts in.

”Beträffande varuförsörjningen har vi drabbats av kostnadsökningar på vissa insatsmaterial. För att skydda våra marginaler har vi genomfört prisökningar under året och kommer göra ytterligare justeringar under andra halvåret”, säger han vidare.

Framåt planerar bolaget att fortsätta växa inom premiumsegmentet som har högre marginaler och en högre förväntad marknadstillväxt. Man tänker också komplettera genom förvärv för att bredda geografiskt samt utöka sortimentet med bland annat tyger.

Embellence, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning160,0120,432,9%
EBITA21,216,330,1%
EBITA-marginal13,3%13,5%
EBITA, justerat22,916,737,1%
Resultat före skatt17,116,06,9%
Nettoresultat13,312,56,4%
Resultat per aktie, kronor0,610,585,2%


http://media.finwire.com/media/FWS0064977-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Embellence

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embellence

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt