Embracer avser göra riktad nyemission om cirka 32 miljoner B-aktier

Nyhet

{newsItem.title}

Embracer avser göra riktad nyemission om cirka 32 miljoner B-aktier

Gamingbolaget Embracer avser göra en riktad nyemission om cirka 32 miljoner B-aktier till institutionella investerare, vilket motsvarar cirka 7 miljarder kronor baserat på dagens stängningskurs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden ska stärka den finansiella ställningen ytterligare och möjliggöra fortsatta förvärv. Embracer ser för närvarande en växande lista med aktuella förvärvskandidater som bolaget aktivt granskar och utvärderar.

Teckningskursen och antalet aktier, vilka fastställs genom accelererad bookbuilding, förväntas kommuniceras innan börsen öppnar imorgon.

Carnegie och Goldman Sachs har utsetts till Global Coordinators och Joint Bookrunners medan Citigroup, Berenberg, Gossler & Co och Nordea är Joint Bookrunners.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Embracer

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev