Embracer gör åtta nya förvärv - väntas bidra med 2-3 miljarder i omsättning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracer gör åtta nya förvärv - väntas bidra med 2-3 miljarder i omsättning

Embracer

Gamingbolaget Embracer genomför nu flera nya förvärv, Crazylabs i Israel, danska spelutvecklingsstudion Ghost Ship, svenska Easy Trigger, nederländska Force Field, franska DigixArt, danska Slipgate Ironworks och 3D Realms samt e-handelsspecialisten Grimfrost. Det framgår av ett flertal separata pressmeddelanden.

De förvärvade verksamheterna förväntas bidra med 2-3 miljarder kronor i nettoomsättning till Embracer och 350-550 miljoner i operationellt rörelseresultat under nästa räkenskapsår som avslutas 31 mars 2023. Crazy Labs är det förvärv som väntas bidra mest.

Totalt uppgår initiala köpeskillingen för förvärven till cirka 2,7 miljarder kronor, varav 2,1 miljarder betalas kontant och resten i aktier. Upp till 2 miljarder kronor kan tillkomma i tilläggsköpeskilling, vilket innebär att Embracer alltså förvärvar för totalt 4,7 miljarder.

Crazylabs står bakom det framgångsrika mobilspelet Super Stylist och andra spel inom segmenten casual och lifestyle role playing. Bolaget var den tredje mest nerladdade förläggaren av mobilspel under 2020 med över 4,5 miljarder nerladdningar och över 110 miljoner månatliga aktiva användare.

"CrazyLabs har en intressant tillväxtplan och deras förläggarkunskaper kommer ytterligare stärka det mobila ekosystemet inom Embracer", säger Embracers grundare och vd Lars Wingefors.

Ghost Ship består av branschveteraner och studion har tillsammans med Embracers dotterbolag Coffee Stain utvecklat det kritikerrosade co-op FPS-spelet Deep Rock Galactic.

Trollhättan-baserade Easy Trigger har fem anställda och ligger bakom den kritikerrosade titeln Huntdown.

"Vi har redan arbetat tillsammans med Easy Trigger under ett antal år i samband med Huntdown och är imponerade över den talang som finns i studion. Vi kommer att fortsätta att arbeta tillsammans med teamet och är förväntansfulla över att välkomna dem till Embracer-familjen", säger Anton Westbergh, medgrundare och vd Coffee Stain.

Force Field är en utvecklingsstudio inom VR och har en portfölj med flera prisbelönta VR-titlar, inklusive titlar från Oculus Studios såsom Landfall, Time Stall och Coaster Combat. Studion med huvudkontor i Amsterdam har cirka 65 anställda.

DigixArt är en spelutvecklingsstudio med över 20 anställda och skapare av Lost in Harmony, 11-11 Memories Retold och den kommande titeln Road 96.

"DigixArt är en mycket talangfull studio med ett erfaret team som har bevisad förmåga att skapa framgångsrik IP. Som en del av Koch Media och Embracer-koncernen får DigixArt potential att växa och bli en ledande studio inom berättar-spel. Vi ser fram mot att välkomna dem till teamet" säger Klemens Kundratitz, medgrundare och vd Koch Media.

Slipgate Ironworks är baserade i danska Ålborg och grundades 2017. Studion har samarbetat med bolag inom Embracer-koncernen, främst Saber och THQ Nordic, och beskrivs komma att arbeta på en "väldigt lovande pipeline" under den närmaste tiden.

Även 3D Realms är baserat i Ålborg. Det är ett spelförlag med över 30 års erfarenhet i branschen och har skapat kultspelserien Duke Nukem.

Grimfrost skiljer sig från de andra förvärven då det är en e-handelsspecialist med ett globalt varumärke inom viking-produkter. Bolaget har huvudkontor i Embracers hemmaort Karlstad. Förvärvet beskrivs ge Embracer betydande kunskap inom den globala B2C e-handeln.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt