Nyhet

Emirates

Emirates kan noteras i Dubai

Flygbolaget Emirates eller något av dess dotterbolag kan komma att noteras på Dubaibörsen. Det uppgav styrelseordförande Ahmed bin Saeed Al-Maktoum till CNBC Arabiya TV.

Al-Maktoum sade att beslutet ligger i händerna på Dubais regent Rashid Al Maktoum som är också styrelseordförande för Dubaibörsens kommitté.

Emirates, som har kopplingar till staten, planerade redan 2007 att gå till börsen. Då uppskattades bolaget vara värt mellan 20 och 30 miljarder dollar.

Att börsen har återigen blivit aktuell beror på att Dubais regering vill öka marknadsaktiviteten och bli mer attraktiv i regionen. För närvarande överskuggas man av börsen i Abu Dhabi och den i Saudiarabien. Enligt Dubais regering ska totalt 10 bolag med statskopplingar listas, enligt ett uttalande tidigare denna månad.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt