Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emissions-

Emissions- och IPO-marknaden har gått in i mognare fas enligt ABG-chefen - BN

Den nordiska marknaden för emissioner och IPO:s har gått in i en mer mogen fas där investerare börjar bli mer restriktiva och selektiva. Det uppgav mäklarhuset ABG Sundal Colliers vd Jonas Ström under rapportsamtalet, rapporterar Bloomberg News.

Ström sade att bolagen nu verkar föredra något mer att dra in kapital genom skuldsättning snarare än emissioner.

Samtidigt uppgavs marknadsmiljön för noteringar vara fortsatt god. Enda skillnaden är att det har uppstått ett skifte där listningarna inte längre domineras av tech och gröna bolag utan de från traditionella industrier så som tillverkning, konsumentprodukter och fastigheter, uppgav Ström.

ABG Sundal Collier, som rapporterade sitt bästa tredje kvartal någonsin på torsdagen, uppgav sig ha en solid och diversifierad pipeline på väg in i fjärde kvartalet och nästa år. Aktien stiger cirka 4 procent på Oslobörsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ABG Sundal Collier

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ABG Sundal Collier

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt