Nyhet

Emplicure

Emplicure faller med 20,5 procent i premiärhandeln på First North

Läkemedelsbolaget Emplicure började i dag den 24 juni att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet EMPLI.

Emplicure är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel baserade på kombinationen av bolagets patenterade biokeramiska plattformar och redan godkända aktiva substanser. Produktportföljen i Emplicure fokuserar på läkemedel mot kronisk smärta och läkemedelsformuleringar med missbruksförsvårande egenskaper. Produktportföljen i det helägda dotterbolaget Amplicon fokuserar på produkter för konsumentmarknaden, initialt tobaksfria nikotinprodukter.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som övertecknades och tillförde 39,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen var 4,15 kronor för en unit och varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoptionen. Teckningsoptionen börjar dock handlas vid ett senare datum.

Aktien har hittills i dag handlas till 3,60 kronor som högst betalt och 3,20 kronor som lägst betalt. Klockan 09.40 var senast betalt 3,30 kronor, vilket är ett kursfall på 20,5 procent jämfört med teckningskursen på 4,15 kronor. Aktier för 1,1 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 10,96 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 36 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Emplicure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Emplicure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt