Nyhet

Emplicure

Emplicure genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 24 juni

Emplicure genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 24 juni. Anmälningstiden löper från 7 juni till 17 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emplicure är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedel baserade på kombinationen av bolagets patenterade biokeramiska plattformar och redan godkända aktiva substanser. Produktportföljen i Emplicure fokuserar på läkemedel mot kronisk smärta och läkemedelsformuleringar med missbruksförsvårande egenskaper. Produktportföljen i det helägda dotterbolaget Amplicon fokuserar på produkter för konsumentmarknaden, initialt tobaksfria nikotinprodukter.

Bolaget genomför en nyemission av units och kommer vid fullteckning att tillföras 39,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Varje unit består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Erbjudandet omfattar 9,6 miljoner units till teckningskursen 4,15 kronor per unit, vilket motsvarar 4,15 kronor per aktie. Bolaget värderas före nyemissionen till 45,5 miljoner kronor.

Emplicure har säkrat teckningsåtaganden om 18,4 miljoner kronor, motsvarande 46,1 procent av erbjudandet, som har lämnats från en styrelseledamot, befintliga aktieägare, Mangold Fondkommission och ett antal externa investerare. Vidare kommer ett konvertibelt lån samt upplupen ränta att kvittas i erbjudandet, motsvarande ett belopp om 13,5 miljoner kronor. Tillsammans motsvarar teckningsåtaganden och kvittningen av konvertibellånet 80 procent av erbjudandet.

Teckningsoptionerna kan utnyttjas för att teckna aktier i april 2022 och vid den högsta teckningskursen och fullt utnyttjande kan bolaget då tillföras ytterligare 59,8 miljoner kronor före emissionskostnader.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Emplicure

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Emplicure

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt