Nyhet

Endomines avbryter planerad fusion med nybildat finskt dotterbolag

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines ställer in sin tidigare aviserade fusionsplan med ett nybildat helägt dotterbolag i Finland. Denna åtgärd hade möjliggjort för bolaget att kunna fortsätta som listat i Finland, vilket hade varit mer fördelaktigt då det stora antalet aktieägare i Endomines har hemtvist i Finland. En flytt till Finland hade också minskat administrationskostnaderna och förenklat bolagsstrukturen för Endomines.

Men då bolaget inte kunnat hitta en lämplig aktör att utfärda svenska depåbevis och därigenom säkra att handeln med aktierna skulle fortsätta i samband med fusionen har man valt att ställa in den. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samtidigt uppger Endomines att man inte har gett upp flytten, utan tänker fortsätta undersöka alternativ för en ändring av hemtvisten. Framåt tänker bolaget presentera ett alternativt upplägg för att fullfölja fusionen som ska presenteras till årsstämman för godkännande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt