Endomines drar igång östra dagbrottet vid Pampalo i september, uppmuntrande borresultat från Friday-gruvan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Endomines drar igång östra dagbrottet vid Pampalo i september, uppmuntrande borresultat från Friday-gruvan

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines planerar att i september öppna det östra dagbrottet vid Pampalo för produktion, enligt en verksamhetsuppdatering.

Bolaget vill dra igång dagbrottet mot bakgrund av den goda prisutvecklingen för guldet. Östra dagbrottet beräknas öka guldproduktionsvolymerna vid Pampalo med 10-20 procent, enligt Endomines. Dagbrottet beräknas vara i drift i cirka två år.

"Att öppna dagbrottet är det första steget att utöka Pampalo-produktionen och jag förväntar mig att denna utveckling kommer att fortsätta även i framtiden. Karelian Gold-linjen har betydande guldproduktionspotential. Det är troligt att vi också kommer att söka ytterligare finansiering för att påskynda utvecklingsaktiviteterna", kommenterar vd Kari Vyhtinen.

När det kommer till Friday-gruvan i USA, där Endomines fått avbryta produktionen i början av året för att testa omfattningen och kontinuiteten kring malmlinserna, kan man hittills rapportera "mycket lovande" borresultat. Detta eftersom fem borrhål av åtta har uppvisat en höghaltig (över 8 gram per ton) guldmineralisering. Denna mineralisering sträcker sig upp till 60 meter vertikalt under den nuvarande gruvnivån.

"Mer borrning kommer att behövas göras för att bättre definiera kontinuiteten och formen på de guldmineraliserade strukturerna för framtida gruvplaneringsändamål", skriver Endomines.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt