Endomines flyttar styrelsens säte till Finland, ska vara noterad enbart i Helsingfors
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Endomines flyttar styrelsens säte till Finland, ska vara noterad enbart i Helsingfors

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines styrelse har beslutat att flytta styrelsens säte från Sverige till Finland genom en omvänd gränsöverskridande fusion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Endomines tillgångar, skulder och anställda kommer att överföras till Endomines Finland i Fusionen genom universalsuccession. Endomines Finland, som blir det överlevande bolaget efter fusionen ska endast vara noterade på Nasdaq Helsingfors. Sista dag för handel i Endomines aktier på Nasdaq Stockholm förväntas vara omkring den 14 december.

Fusionen och flytten av säte förväntas registreras omkring den 16 december. Fusionsplanen förutsätter godkännande av bolagsstämman i Endomines, som planeras hållas omkring den 23 september.

En aktie i dagens Endomines kommer ge en aktie i Endomines Finland. Vidare föreslås en omvänd split 1:40, innebärande att 40 aktier läggs samman till en aktie.

- Vi är övertygade om att fusionen kommer att gynna Endomines och våra aktieägare. En förenklad företagsstruktur kommer att göra oss mer flexibla och effektiva, vilket är viktiga egenskaper för oss. Vi är också övertygade om att detta är en passande tidpunkt för att genomföra fusionen och förenkla vår nuvarande komplicerade företagsstruktur, kommenterar vd Kari Vyhtinen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt