Nyhet

Endomines genomför en riktad nyemission av konvertibler till LDA Capital

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines genomför en en riktad nyemission av konvertibler på nominellt 2,0 miljoner euro, motsvarande 20,5 miljoner kronor som tecknas av LDA Capital. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen av konvertibler genomförs som det finansieringspaket som Endomines ingått med LDA, vilket kommunicerades i maj 2021.

Den totala emissionslikviden från den riktade emissionen uppgår till 2,0 miljoner euro. I enlighet med avtalet ska Endomines betala en avgift om totalt 180 000 euro till LDA för dess åtagande. Betalningen av avgiften ska göras genom två delbetalningar om 90 000 euro vardera i samband med de två första trancherna av emissioner av konvertibler. Således uppgår nettolikviden från den riktade emissionen till 1,91 miljoner euro.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt