Nyhet

Endomines har svårt att hitta utgivare av depåbevis för sin fusionsplan

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines uppdaterar kring sin fusionsplan som syftar till att bolaget ska kunna byta säte från Sverige till Finland.

Processen innefattar att Endomines går samman med ett nybildat finskt helägt dotterbolag som efteråt fortsätter som det kvarvarande bolaget. Fusionen är redan godkänd av bolagets aktieägare och Nasdaq i Helsingfors har gett grönt ljus med förbehåll för att sedvanliga villkor uppfylls.

Problemet ligger i att Euroclear Sweden sedan i somras inte längre tänker ansluta aktier i utländska bolag. Det innebär att Endomines kommer behöva ge ut depåbevis istället för aktier till sina aktieägare vid en fusion. Men processen med att hitta en lämplig aktör att utfärda depåbevisen i Sverige har varit svår. Därför fortsätter bolaget diskussionerna med potentiella utgivare och att undersöka möjligheterna för att slutföra fusionen, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt