Nyhet

Endomines meddelar om 'betydande ökning' av guldreserver i finska Pampolo

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines rapporterar om en "betydande ökning" av guldreserverna vid Pampalo-gruvan i östra Finland.

Den uppdaterade malmreservuppskattningen för det djupa förlängningsområdet i Pampalo har en bevisad malmreserv på 161 000 ton med en halt på 3,55 gram/ton guld om totalt 18 400 uns guld. Den uppdaterade malmreserven representerar en ökning på 23 procent av tonnaget och en 49 procents ökning av guldinnehållet (uns) jämfört med beräkningen av malmreserven från 31 december 2020, skriver bolaget.

Dessutom har en antagen mineraltillgång om 122 000 ton med en halt på 5,24 gram/ton guld om totalt 20 600 uns guld rapporterats i ett område direkt under malmreserven (Pampalo Deep). Detta är ungefär densamma som som den 31 december 2020 då ingen borrning gjordes i området under 2021. Fyndigheten är fortfarande öppen på djupet och bolaget planerar att fortsätta underjordsborrningen under 2022.

Aktien lyfter runt 14 procent på nyheten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt