Nyhet

Endomines

Endomines rapporterar ökad förlust under 2021

Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines redovisar knappt någon omsättning under helåret 2021. Rörelseförlusten ökade. Styrelsen föreslår ingen utdelning (0).

Omsättningen uppgick till 24 000 kronor, jämfört med 10,8 miljoner året innan.

Ebitda-resultat blev -118,2 miljoner kronor (-108,0).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -118,2 miljoner kronor (-78,1).

Rörelseresultatet blev -255,1 miljoner kronor (-184,7).

Resultatet före skatt var -271,1 miljoner kronor (-197,0).

Resultatet efter skatt blev -271,2 miljoner kronor (-196,9), och per aktie -1,31 kronor (-1,67).

Bolaget utvecklar Pampalo-gruvan i Finland samt Friday-gruvan i Idaho, USA.

När det kommer till Pampalo väntas bolaget uppnå en full produktionskapacitet under första kvartalet 2022. Vid full produktion väntas gruvan producera 10 000 till 11 500 uns guld per år.

”Underjordiska borrningar längs de djupa förlängningarna av malmen som vi planerar att bryta har resulterat i några av de högsta guldskärningarna som någonsin erhållits från Pampalogruvan”, kommenterar styrelseordförande Ingmar Haga.

Vid Friday har bolaget under fjärde kvartalet bedrivit en uppstart av anrikningsverket. Produktionen har successivt ökat och närmar sig den planerade kapaciteten.

”På grund av behovet att göra ytterligare underjordisk diamantborrning för planeringsändamål kommer gruvdriften att tillfälligt avbrytas när allt fokus ligger nu på borrprogrammet. Därför kommer Fridaygruvans produktionsprognos att gås igenom och ny produktionsprognos kommer att vara tillgängliga först efter att resultaten av borrprogrammet har blivit färdiga”, skriver Endomines i rapporten.

Endomines, Mkr20212020
Nettoomsättning0,010,8
EBITDA-118,2-108,0
EBITDA, justerat-118,2-78,1
Rörelseresultat-255,1-184,7
Resultat före skatt-271,1-197,0
Nettoresultat-271,2-196,9
Resultat per aktie, kronor-1,31-1,67
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM006F8B6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Endomines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Endomines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt