Enrad lanserar nytt styr- och reglersystem till sina aggregat, har fått flera beställningar

Nyhet

Enrad lanserar nytt styr- och reglersystem till sina aggregat, har fått flera beställningar

Energilösningsbolaget Enrad lanserar nytt styr- och reglersystem till sina aggregat. Systemet är utvecklat tillsammans med Carel och är en del i Enrads pågående lönsamhetsarbete. Flera aggregat med det nya systemet är redan beställt av bolagets norska grossist, ABK. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi har kunnat föra över våra funktioner och driftsätt till ett standardiserat system som är en viktig del för vår fortsatta tillväxt och framförallt export. Med en global aktör som Carel i ryggen kan vi optimera komponentkostnader för system och funktioner vilket kommer innebära lönsamhetsförbättringar. Det har varit ett projekt som pågått länge så det känns väldigt bra att vara i hamn, säger Andreas Bäckäng, vd i Enrad

Systemet från Carel innebär att Enrad lämnar sitt egenutvecklade system.

- Kunderna tycker det är väldigt positivt med bytet till Carel. Att driva egen utveckling av programvara och hårdvara kostar för mycket, istället vill vi lägga resurserna på att hjälpa våra kunder med att förbättra miljön, säger Andreas Bäckäng.

De första aggregaten med systemet levereras i december och installeras i Norge under första kvartalet 2021. Ordrarna från ABK faller in under den ordinarie orderingången och omsättningen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enrad

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enrad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev