Enrad minskar omsättning och rörelseresultat i tredje kvartalet, ser framför sig marginalförbättring

Nyhet

Enrad minskar omsättning och rörelseresultat i tredje kvartalet, ser framför sig marginalförbättring

Energilösningsbolaget Enrad redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan, ihop med ökad rörelseförlust.

Omsättningen sjönk 38,9 procent till 2,2 miljoner kronor (3,6).

Rörelseresultatet blev -1,1 miljoner kronor (-1,0).

Resultatet före skatt var -1,5 miljoner kronor (-1,4), i likhet med det efter skatt.

Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,12).

Den återhämtning vi tycktes kunna se i somras gick inte så snabbt som vi trott och det har resulterat i en lägre omsättning än vi hoppats på. Orderingången tog fart först i mitten av september och det är försent när en månad redan utgör semester under Q3", skriver bolagschefen Andreas Bäckäng och fortsätter:

"Med det sagt så ser vi ändå väldigt ljust på framtiden. Det är glädjande att kunna meddela att orderstocken för Q4 redan nu ligger på 4,5 miljoner kronor jämfört med 3,8 miljoner kronor för hela Q4 2019."

Dessutom har bolaget fortsatt förbättrat bruttomarginalen tack vare de löpande lönsamhetsförbättringar. Marginalerna kommer fortsätta förbättras både i Q4 2020 och Q1
2021, meddelar vd:n.

Planerna för den finska marknaden går framåt trots coronapandemin, med förhoppningar om en överenskommelse inom kort.

Enrad, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning2,23,6-38,9%
Rörelseresultat-1,1-1,0
Resultat före skatt-1,5-1,4
Nettoresultat-1,5-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,12

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enrad

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enrad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev