Enrad ökar omsättning men också förlust under fjärde kvartalet, fokuserar nu på försäljning

Nyhet

{newsItem.title}

Enrad ökar omsättning men också förlust under fjärde kvartalet, fokuserar nu på försäljning

Energilösningsbolaget Enrad redovisar ökad omsättning i det fjärde kvartalet, medan förlusten ökade. Fokus vänds nu mot marknadsbearbetning och försäljningstillväxt.

Omsättningen steg 17,9 procent till 4,6 miljoner kronor (3,9).

Ebitda-resultat blev -2,1 miljoner kronor (-1,1).

Resultatet före skatt var -8,9 miljoner kronor (-1,3), i linje med det efter skatt. Här ingår av- och nedskrivningar på -6,8 miljoner kronor (-0,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,55 kronor (-0,11).

Vd Andreas Bäckäng skriver i en kommentar till rapporten att 2020 blev inte det år bolaget hade hoppats, där coronapandemin haft en periodvis negativ inverkan på verksamheten.

"Trots utmaningarna har vi kommit ut starkare på andra sidan", förmedlar bolagschefen.

Fokus vänds nu mot marknadsbearbetning och försäljningstillväxt i de nordiska länderna Sverige, Finland och Norge.

Enrad, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning4,63,917,9%
EBITDA-2,1-1,1
Resultat före skatt-8,9-1,3
Nettoresultat-8,9-1,3
Resultat per aktie, kronor-0,55-0,11
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B455-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enrad

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enrad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev