Enrad tar nedskrivning på 6,6 miljoner kronor i fjärde kvartalet

Nyhet

Enrad tar nedskrivning på 6,6 miljoner kronor i fjärde kvartalet

Energilösningsbolaget Enrad övergår vid årsskiftet att leverera kylaggregat och värmepumpar med styr- och reglersystem av generation 2.0, vilket tidigare meddelats. Det egenutvecklade styrsystemet Alphakommer inte längre att utvecklas eller tillverkas utan ersätts av ett system från Carel, enligt styrelsebeslut. Det innebär att bolaget kommer göra en nedskrivning av balanserade utvecklingsutgifter på 6,58 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2020. Nedskrivningen är av engångskaraktär och påverkar inte kassaflödet eller rörelseresultatet. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Carel är en perfekt partner, specialiserad på styr- och reglerutrustning till kyl- och värmepumpsaggregat och tillhörande system. Att fortsätta investera i egen utveckling och tillverkning av system på en marknad med hög utvecklingstakt bedöms alltför kostsamt. Enrad möjliggör därmed framgent en koncentrering av ekonomiska resurser till fortsatt utveckling av aggregaten för fler applikationer och en bredare marknad, säger Jakob Granström, styrelseordförande i Enrad.

Den aggregatstyrning som utvecklats och fortsatt används i det tidigare Alpha-systemet samt de kunskaper och erfarenheter som upparbetats under åren har överförts till generation 2.0.

- Vi är mycket nöjda med vad Carel presterat hittills och ser fram emot ett strategiskt och långsiktigt samarbete. Enrad tar med sig mycket kunskap och erfarenheter in i generation 2.0 och är i och med övergången bättre rustade för framtiden, avslutar Andreas Bäckäng, vd på Enrad.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enrad

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enrad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev