Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Envirologic

Envirologic minskar omsättning och rörelseresultat i fjärde kvartalet, stark orderingång

Tvättrobotsbolaget Envirologic redovisar minskad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst, men orderingången beskrivs som stark. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen sjönk 28,7 procent till 8,2 miljoner kronor (11,5).

Fjärde kvartalets orderingång var 28 (25) robotar och 22 (36) robotar har levererats.

Orderstocken vid utgången av perioden löd åtta robotar.

Rörelseresultatet blev -2,3 miljoner kronor (1,5).

Resultatet före skatt var -4,3 miljoner kronor (1,5).

Resultatet efter skatt blev -4,0 miljoner kronor (1,2).

Ingen utdelning föreslås (0).

Vd Johan Wennerberg skriver i en kommentar till rapporten att han blickar tillbaka på ännu ett framgångsrikt år för bolaget.

"Trots att coronapandemin inneburit motgångar på den danska marknaden, inställda mässor och begränsade möjligheter att resa, har vår försäljning slagit nytt rekord. Från ett redan bra 2019 har antalet levererade robotar ökat från 71 till 102 och nettoomsättningen växt med 38 procent. Vi avslutade året med en stark orderingång i fjärde kvartalet", skriver företagschefen.

Sammanfattningsvis anses 2020 ha varit ett bra år där bolaget berett mark för den framtida tillväxten man uppges stå inför.

Envirologic, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning8,211,5-28,7%
Rörelseresultat-2,31,5
Rörelsemarginal13,0%
Resultat före skatt-4,31,5
Nettoresultat-4,01,2
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AC4C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Envirologic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Envirologic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.