Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Envirologic

Envirologic ökar omsättning under tredje kvartalet - ser ökad efterfrågan

Tvättrobotsbolaget Envirologic redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 22,6 procent till 7,6 miljoner kronor (6,2).

Rörelseresultatet blev 0,1 miljoner kronor (-0,8), med en rörelsemarginal på 1,3 procent.

Resultatet före skatt var 0,1 miljoner kronor (-0,8).

Resultatet efter skatt blev 0,1 miljoner kronor (-0,6).

"Hjulen börjar rulla i gång igen efter covid-pandemin. Envirologic har under tredje kvartalet varit representerat genom distributörer på branschmässor i Frankrike, Spanien och Ungern, och den positiva grundtonen i branschen börjar nu ge resultat i orderboken. Tredje kvartalet, som historiskt sett brukar vara vårt svagaste, utmärker sig i år med en orderingång på hela 30 EVO Cleaner, jämfört med 12 samma kvartal förra året", kommenterar vd Johan Wennerberg. "Vi rustar nu organisationen för att bättre kunna möta den ökande efterfrågan. Bland annat rekryterar vi till affärsutveckling, support och teknisk utveckling. Vi planerar även för att flytta till större och mer ändamålsenliga lokaler."

Envirologic, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning7,66,222,6%
Rörelseresultat0,1-0,8
Rörelsemarginal1,3%
Resultat före skatt0,1-0,8
Nettoresultat0,1-0,6


http://media.finwire.com/media/FWS0069E57-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Envirologic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Envirologic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.