Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Envirologics

Envirologics omsättning och orderingång minskade i första kvartalet - god start på andra kvartalet

Tvättrobotsbolaget Envirologic minskade orderingången och omsättningen i det första kvartalet. Starten på det andra kvartalet har varit god.

Omsättningen sjönk 35 procent till 7,8 miljoner kronor (12,0).

Resultatet före skatt var -0,8 miljoner kronor (2,4). Likvida medel uppgick till 10,3 miljoner kronor (14,7).

Bolaget hade vid periodens ingång en orderstock på åtta robotar och vid periodens utgång en orderstock på två robotar. Orderingången var 19 robotar (30) och 25 stycken har levererats (36).

"Orderingången i första kvartalet var mindre än väntat, framför allt på den svenska marknaden, och resultatet blev därför lägre än budgeterat. Under perioden har sammanlagt 25 st EVO Cleaner levererats till kunder i Sverige, Frankrike, Holland och Spanien", skriver vd Johan Wennerberg.

"Orderstocken vid periodens utgång var endast 2 robotar, men orderingången hittills i andra kvartalet har varit god", fortsätter han. Framöver kommer företaget inte att uppge orderstock vid periodens utgång då detta kan vara missledande, uppger Envirologic.

Envirologic skriver att försäljningen påverkas av pandemin, då man helt enkelt inte kan exempelvis delta på mässor. Vidare har företaget en hög penetration i Sverige med en marknadsandel på närmare 50 procent. De svenska grispriserna ligger stabilt.

"Trots de låga grispriserna i Europa är vår exportförsäljning fortsatt stark, framför allt till Japan, Holland, Spanien och Frankrike där RV Biotech vann utmärkelsen årets distributör 2020", skriver Envirologic-chefen.



Envirologic, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning7,812,0-35,0%
Resultat före skatt-0,82,4
Likvida medel10,314,7-29,9%


http://media.finwire.com/media/FWS005FF90-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Envirologic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Envirologic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.