Episurf uppdaterar kring Q3 och tar in Ilija Batljan som storägare genom riktad emission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Episurf uppdaterar kring Q3 och tar in Ilija Batljan som storägare genom riktad emission

Episurf

Medicinteknikbolaget Episurf kommer att rapportera ett resultat före skatt på cirka -15,9 miljoner kronor i det tredje kvartalet (-15,4) och en likviditet uppgående till 103,8 miljoner kronor (106,6). Det skriver bolaget i en affärsuppdatering. Siffrorna är preliminära.

Utfallet beskrivs vara i linje med förväntningarna trots att man möter starka jämförelsesiffror från i fjol. Bolaget beskriver vidare att potentiella patienter och ortopeder i år har valt att utnyttja sommarmånaderna för semester och resor.

”Detta har haft negativ påverkan på operationsfrekvensen, speciellt under augusti 2021. Under 2020 var det andra kvartalet vårat svagaste kvartal, efter utbrottet av covid-19. Då restriktionerna lättade under det tredje kvartalet, slutade kvartal 3 som det starkaste under 2020. För 2021 ser tredje kvartalet ut att bli det svagaste”, skriver Episurf.

Vad gäller nettoomsättning och bruttoorderingång har covid-19 haft en påverkan, uppges det. Nettoomsättningen för årets första nio månader har ökat med 46 procent jämfört med fjolåret.

Separat har Episurf genomfört en riktad emission på 159 miljoner kronor, varav 125 miljoner har tecknats av Ilija Batljan genom bolaget Health Runner. Batljan äger efteråt 13 procent i Episurf. Teckningskursen blev 3,59 kronor per aktie, vilket motsvarar aktiens senaste stängningskurs. Utspädningseffekten är cirka 16,66 procent av kapitalet och 16,54 procent av rösterna.

"Genom nyemissionen bedömer vi att våra finansiella behov är säkerställda åtminstone till mitten av 2025, vid vilken tidpunkt vi väntar oss att ha uppnått ett flertal ytterligare kommersiella och kliniska milstolpar”, säger Episurfs vd Pål Ryfors.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Episurf Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Episurf Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt