Nyhet

EQL

EQL Pharma lanserar första CE-märkta salivbaserade antigen-självtestet mot covid-19

Generikabolaget EQL Pharma ska snart lansera det första salivbaserade antigen-självtestet som används för att snabbt upptäcka en covid-19-infektion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Testet kan säljas till och användas av konsumenter och EQL Pharma har exklusivitet för produkten i den nordiska marknaden.

Vid mitten av oktober kommer testet finas tillgängligt i Sverige och EQL Pharma planerar att lansera testet i de andra nordiska länderna under hösten.

"Vi är mycket stolta över att vara det första företaget i Norden som kan erbjuda ett bekvämare sätt att testa sig själv och sina nära och kära för en pågående Covid-19-infektion, utan att först behöva söka hjälp av vårdpersonal", kommenterar EQL Pharmas vice vd Axel Schörling.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt