EQT förvärvar asiatiska kapitalförvaltaren Baring Private Equity Asia för 71,5 miljarder kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EQT förvärvar asiatiska kapitalförvaltaren Baring Private Equity Asia för 71,5 miljarder kronor

Riskkapitalbolaget EQT har ingått avtal om förvärv av den privata investeringsfirman Baring Private Equity Asia, BPEA, för 6,8 miljarder euro, motsvarande 71,5 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Betalning sker i kontanter med 1,5 miljarder euro samt 191,2 miljoner nyemitterade aktier i EQT värderade till 5,3 miljarder euro.

BPEA är en panasiatisk privat investeringsfirma med 17,7 miljarder euro i tillgångar under förvaltning. Det gör bolaget till en av de tre största privata kapitalförvaltarna i Asien. Förvärvet av bolaget innebär en ”transformativ förändring” av EQT:s globala räckvidd.

”Att expandera vår närvaro i Asien är en del av de strategiska mål som sattes upp i samband med vår börsintroduktion, och BPEA erbjuder en unik möjlighet, som en väletablerad och högpresterande investeringsfirma i regionen, att stärka vår globala plattform och positionera oss för att kapitalisera på den strukturella tillväxtmöjligheten på privata investeringsmarknaden i Asien”, kommenterar EQT:s vd Christian Sinding.

EQT kommer att ha två divisioner efter transaktionen - BPEA EQT Asia, som omfattar de sammanslagna BPEA och EQT APAC Private Equity-teamen, samt EQT Private Capital Europe & North America

Transaktionen förväntas fullföljas under fjärde kvartalet 2022. Den väntas ha en omedelbar positiv effekt på EQT:s resultat.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt