Ericssons styrelse och vd nekades ansvarsfrihet vid årsstämman
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ericssons styrelse och vd nekades ansvarsfrihet vid årsstämman

Styrelsen i telekombolaget Ericsson och dess vd Börje Ekholm nekades ansvarsfrihet i samband med årsstämman på tisdagen. Detta sedan aktieägare som innehar minst en tiondel av alla aktier röstat mot ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och vd för räkenskapsåret 2021.

Frågan om ansvarsfrihet var starkt uppmärksammad denna gång efter Ericssons muthärva i Irak och överträdelser av ett tidigare ingånget avtal med USA:s justitiedepartement.

Inför stämman hade flera storägare, däribland kapitalmässigt största Cevian, meddelat att man skulle rösta nej till ansvarsfrihet.

Investor som är den största ägaren sett till röster backade dock upp styrelsen och ledningen. Det ledde till att styrelsen omvaldes, inklusive ordförande Ronnie Leten. Samtidigt blev Carolina Dybeck Happe invald som ny styrelseledamot.

Efter årsstämman gav bland annat vd Börje Ekholm en kommentar om strategin och den fortsatta förändringsresan kring regelefterlevnaden.

”Våra aktieägare har uttryckt sin oro och jag förstår denna, det här är frågor vi tar på stort allvar. Jag vill understryka mitt fortsatta engagemang att fortsätta leda Ericssons förändringsarbete och vår resa att förändra vår kultur, genomförandet av vår strategi för globalt teknikledarskap inom 5G, och att stärka vår etik och regelefterlevnad för att säkerställa bestående förändring över tid”, sade Ekholm i ett pressmeddelande.

Styrelseordförande Ronnie Leten tillade att Börje Ekholm och koncernledningen har styrelsens fulla stöd.

"Vi har gjort goda framsteg, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Att göra affärer på ett ansvarsfullt sätt och med integritet är avgörande för att driva bestående, positiv förändring. Under sina fem år vid rodret har Börje lett vårt fokus på etik och regelefterlevnad och genomförandet av Ericssons finansiella vändning. Han har gjort bolaget till en global ledare inom 5G och har ställt in kursen mot att växa inom det trådlösa enterprise-segmentet", uppgav Ronnie Leten.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt