Ericssons uppgörelse i USA kan dröja till sommaren - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ericssons uppgörelse i USA kan dröja till sommaren - Di

Ericssons treårsperiod med respit från åtal från de amerikanska myndigheterna närmar sig sitt slut i november. Men enligt personer med insyn väntas det inte bli någon slutlig upplösning förrän i sommar, rapporterar Dagens industri.

Bakgrunden är att Ericssons avtal med justitiedepartementet räknas från det senare av två datum; parternas undertecknande eller när Ericsson anlitat myndighetens övervakare under prövoperioden.

Det sistnämnda är det senare av de två i det här fallet. Ericsson gav tyske juristen Andreas Pohlmann uppdraget den 2 juni 2020. Därmed är tidsfristen till 2 juni 2023.

Enligt Di finns det också skäl till varför amerikanska myndigheter vill vänta tills dess. Biträdande justitieminister Lisa Monaco har sagt upprepade gånger att man borde utöva ett hårdare personligt ansvar på företagsledare. Innan man kommer med en dom kommer Ericsson under våren hinna att hålla årsstämma och presentera förslag på ny styrelse. Tre intressanta namn är Eric Elzvik, Kurt Jofs och Jan Carlson som utgör styrelsens kommitté för regelefterlevnad

“Enligt uppgifter till Di kommer de amerikanska myndigheterna noga bevaka om ägarna vill fortsätta att ge samma styrelse – särskilt de tre ovan nämnda – förtroende ett år till. Blir den 2 juni slutdatum hinner DoJ och SEC i lugn och ro reflektera över hur långt Ericssons ägare tycker att det personliga ansvaret sträcker sig”, skriver tidningen.

https://www.di.se/nyheter/uppgifter-till-di-ericsson-riskerar-ytterligare-vantan-pa-usa-uppgorelse/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt