Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ES

ES Energy Save ökar omsättning men minskar rörelseresultat under fjärde kvartalet

Värmepumpsbolaget ES Energy Save redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen steg 10,7 procent till 13,5 miljoner kronor (12,2).

Rörelseresultatet blev -1,3 miljoner kronor (0,6).

Resultatet efter skatt blev -1,8 miljoner kronor (0,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,4 kronor (0,1).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,9 miljoner kronor (-14,5).

Likvida medel uppgick till 6,8 miljoner kronor (2,3).

"Under Q4 minskade successivt den negativa påverkan av coronapandemin vilket har resulterat i ökad utleveranstakt från lager och väsentligt minskad kapitalbindning i varulager.
Genom tidiga varuinköp har bolaget undgått de höjningar av fraktpriser som drabbat världshandeln. Risken i kvarvarande varulager bedöms som mycket låg, med låg risk för inkurans", skriver bolaget i en kommentar i rapporten.

Bolaget säger att de står väl rustade inför framtiden.

"Bedömning är att ES Group, med en god finansiell ställning och utveckling i förhållande till plan under det gångna helåret, står väl rustade inför kommande räkenskapsår och inte har skäl att revidera nuvarande affärsplan", skriver bolaget.

ES Energy Save, MkrQ4-2020/2021Q4-2019/2020
Nettoomsättning13,512,2
Rörelseresultat-1,30,6
Rörelsemarginal4,9%
Nettoresultat-1,80,5
Resultat per aktie, kronor-0,40,1
Kassaflöde från löpande verksamhet-12,9-14,5
Likvida medel6,82,3


http://media.finwire.com/media/FWS006168F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Energy Save

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Energy Save

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt