Esen Esports ser många intressanta förvärvsobjekt inom branschen - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Esen Esports ser många intressanta förvärvsobjekt inom branschen - vd

Esportbolaget Esen Esports ser många intressanta förvärvsobjekt inom branschen, förmedlar vd Johan Grape i en kommentar till morgonens kvartalsrapport.

Bolaget ökade omsättningen marginellt i det andra kvartalet, medan rörelseförlusten blev lägre jämfört med samma period i fjol.

Företaget med huvudkontor i Stockholm kommer fortsätta att aktivt leta efter förvärv under hösten inom spelutveckling, gaming och e-sportföretag.

"Det rör sig om nya tekniker inom streaming, spel och e-sport där vi ser synergier och den situation som medförts av covid-19 har gjort att många letar lösningar för att överleva", uppger bolagschefen i en kommentar.

Företaget har däremot noterat ett tapp i intresse på sponsorsidan. På frågan om sponsring av e-sport är en lyxvara svarar Grape att den följer mönstret på marknaden, men det finns ändå utmaningar med att attrahera sponsorer till e-sport.

Under sommaren har man fortsatt göra förändringar i sin studio. Nu är den nya podd/videocast-studion färdig och har redan genererat två nya samarbeten.

"All utrustning vi har i den studion var redan betald men användes bara vid speciella mobila uppdrag så det var ingen stor investering, vilket gör alla uppdrag lönsamma väldigt enkelt. Lokalen vi gjort om var lager och genererade ingen inkomst så även där blir det lönsamt snabbt", berättar vd:n.

Grape bedömer att studion som stödjer även videoinspelningar och live-sändningar är väldigt flexibel och kan attrahera en bred kundkrets.

Rapporten har i skrivande stund fått ett svalt mottagande av marknaden som handlar ned aktien 9,5 procent. Aktien är dock upp närmare 30 procent sedan inledningen av sommaren.

Carl Becht
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vaxxa

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vaxxa

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt