Esen Esports stärker sin informationsgivning och plockas bort från observationslistan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Esen Esports stärker sin informationsgivning och plockas bort från observationslistan

Esen

Esportbolaget Esen Esports har genomfört flera förändringar för att stärka sin informationsgivning efter kritik från Spotlight. Bolaget plockas därmed bort från observationslistan.

Esen Esport har varit på observationslistan sedan maj 2020 efter att marknadsplatsen saknat kapacitet för informationsgivning till värdepappersmarknaden.

"Bolagets styrelse och ledning såg naturligtvis mycket allvarligt på observationsnotering och har sedan dess arbetat intensivt för att säkerställa att bolaget ska ha förmågan att förse aktiemarknaden med korrekt, relevant, tydlig och inte vilseledande information och därmed uppfylla Spotlights regelverk", skriver bolaget.

Esen Esport har nu utökat samarbetet med redovisningsbyrån Ekonum för löpande bokföring och finansiell rapportering med Johan Dahl som huvudansvarig redovisningskonsult. Därutöver har Esen ett nära samarbete med dess auktoriserade revisor, Camilla Malmgren för kvalitetssäkring och inofficiell genomläsning av finansiella rapporter.

Eftersom ledning och styrelse behöver stöd kring utformandet av pressmeddelanden och bedömningen av information, har bolaget anlitat extern konsult, Belle Advokatbyrå, till sin hjälp. Byrån, med ansvarig advokat Jennifer Jankevics som har flera års erfarenhet av informationsgivning till aktiemarknaden, kommer att anlitas för att kvalitetsgranska bolagets pressmeddelanden innan offentliggörande för att på så sätt säkerställa att den information som bolaget offentliggör är korrekt, relevant, tydligt tillräcklig och inte vilseledande.

Därutöver har styrelsen antagit en uppdaterad och mycket detaljrik informationspolicy, som bolagets ledning kommer att tillämpa i det dagliga arbetet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Vaxxa

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Vaxxa

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt