Nyhet

Etrion

Etrion redovisar lägre resultat i kvarvarande verksamheten - har slutfört samtliga avyttringar

Etrion redovisar ett försämrat resultat i sin kvarvarande verksamhet under det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Företaget har avslutat arbetet med att sälja sina tillgångar och ska därmed distribuera ut kapital till sina aktieägare.

Ebitda-resultat blev -4,9 miljoner dollar (0,3).

Justerat ebitda-resultat uppgick till -4,6 miljoner dollar (-1,7).

Resultatet efter skatt blev -2,0 miljoner dollar (0,9).

Etrion har avslutat avyttringen av sina japanska tillgångar och kommer distribuera 0,327 dollar per aktie till sina aktieägare under augusti.

Under det tredje kvartalet kommer bolaget bestämma om man ska gå vidare med alternativa verksamheter eller genomföra en frivillig likvidation och avnotera aktien.

Etrion, MUSDQ2-2021Q2-2020
EBITDA-4,90,3
EBITDA, justerat-4,6-1,7
Nettoresultat-2,00,9


http://media.finwire.com/media/FWM0063D66-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Etrion

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Etrion

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt