Nyhet

Etrions

Etrions kvarvarande verksamhet visade negativt ebitda-resultat, produktionsstörningar vid Misawa

Solenergibolaget Etrion, som under fjärde kvartalet sålt andelen i Mie 60-MW-projektet samt inlett slutförhandlingar om försäljning av återstående tillgångar i Japan, lämnade på fredagskvällen rapport för fjärde kvartalet.

För den kvarvarande verksamheten uppgick ebitda till -3,6 miljoner dollar i det fjärde kvartalet (-2,3) och nettoresultatet var -4,3 miljoner dollar (-4,6).

Den avvecklade verksamheten visade intäkter på 3,9 miljoner kronor (3,6) och ett ebitda-resultat på 2,8 miljoner (2,4) samt nettoresultat på -0,2 miljoner (-0,7).

Bolagets vd Marco A. Northland säger i en kommentar:

"Jag är också nöjd med framsteg vi har gjort med förhandlingarna om att sälja återstående japanska tillgångar. Även om dessa är mycket komplexa transaktioner, är jag övertygad om att vi kommer att nå en överenskommelse med våra motparter för försäljning av dessa tillgångar i slutet av april. På den operativa sidan fortsätter våra solcentraler att leverera stabila intäkter och ebitda med positiva resultat".

Bolaget uppger vidare att kraftiga snöfall under januari-februari i år lett till skador på solmoduler vid anläggning tre och fyra i Misawa solanläggningen. Detta påverkade delvis elproduktionen och de totala skadorna är under utvärdering. Solprojektet har fastighets- och avbrottsförsäkringar. Bolaget räknar med att solparken kommer vara helt återställd i juni i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Etrion

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Etrion

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt