Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EU-regulator

EU-regulator ger positivt utlåtande för Johnson & Johnsons tilläggsdos

Amerikanska läkemedelsjätten Johnson & Johnson har fått ett positivt utlåtande från den europeiska kommittén för humanläkemedel (CHMP) avseende sin tilläggsdos av covid-19-vaccin. Det framgår av ett pressmeddelande.

CHMP rekommenderade att tilläggsdosen kan ges minst två månader efter primärvaccination hos personer som är 18 år eller äldre, oavsett vilket vaccin personen fått innan.

Yttrandet baserades på resultat från bolagets fas 3 ENSEMBLE 2-studie.

- Vi är nöjda med dagens positiva yttrande från CHMP som stöder användningen av vårt covid-19-vaccin som en tilläggsdos för berättigade individer i Europa. Det finns en växande mängd data som visar att Johnson & Johnson Covid-19-vaccin inducerar breda och varaktiga humorala och cellulära immunsvar, oavsett om det administreras som en enda injektion för ett effektivt svar på pandemin, eller som en tilläggsdos efter minst två månader för att stärka skyddet mot symtomatisk covid-19, kommenterar Mathai Mammen, Global Head, Janssen Research & Development, Johnson & Johnson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Johnson & Johnson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Johnson & Johnson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt